Søråshøgda barnekor

Søråshøgda barnekor -

Ta med en venn 18. januar!

Torsdag 18. januar er det “Ta med en venn”-øvelse for alle gruppene i Søråshøgda barnekor. Ta med en venn som synes det er gøy å synge! Det er helt uforpliktende, og man får et innblikk i hva vi holder på med på øvelsene. Kanskje vi får vervet noen nye medlemmer med dette? Det blir sang og lek!

Alle venner er velkomne!

God jul!

Enda et korsemester er over, og vi har hatt en høst med masse sangglede!

Denne høsten har vi tatt imot mange nye sangglade barn – og vi synes det er utrolig stas at flere har lyst å synge med oss hver uke! Vi har fortsatt god plass til flere som er glad i å synge!

Semesteret startet i midten av august, og et par uker senere hadde vi vår første opptreden – Gudstjeneste for store og små med utdeling av 6-årsbok!

I september fikk vi også være med på Sangskatten – en allsangkonsert i Grieghallen! Sammen med flere andre kor sang vi oss gjennom kjente barnesanger – og vi fikk synge sammen med Bergen Filharmoniske Orkester – det var en stor dag for store og små!

Alle disse barnesangene satt sitt preg på høsten – det var mye å lære seg! 11 vers på Dyrene i Afrika og Soltrall og Kjerringa med staven skulle synges tostemt! Det var mye å huske på – og derfor ble disse sangene med oss på barnemix tidlig i oktober.

Vi tok høstferie – og da vi satte i gang med øving igjen var det tid for julesanger. Tiden går fort til første julekonsert, men inni mellom juleforberedelsene fikk vi hatt Halloween øving med knask eller knep og barna i 1.-8. klasse fikk vært med på Barne- og Tweensfestival!

23. november var det Adventskonsert – en stemningsfull konsert hvor vi startet adventstiden litt på forskudd! Hvert år hjelper vi noen som trenger det litt ekstra, og i år hadde vi valgt Familiestøtten, en frivillig organisasjon som hjelper vanskeligstilte barnefamilier i Bergen. Vi fikk hjelpe til med å gi julegaver til de som trenger det – og fikk en liste med gaveønsker vi kunne oppfylle!

Flere julekonserter ble det: opptreden på den årlige Julemessen i Skjold kirke, vi sang på lagunen, hadde julekonsert med Skjold Nesttun Janitsjar og Cantus, før vi avsluttet året med juleavslutning og utdeling av stjerner!

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår og gleder oss til mer sang på nyåret! Første øving er torsdag 11. januar!

God sommer!

Vårsemesteret er avsluttet med sommerfest og vi vil se tilbake på alt vi har gjort dette semesteret! Første opptreden var gudstjeneste for store og små 19. februar. Her deltok vi med tekstlesing og sang og hadde en god kirkekaffe sammen etterpå!

Neste store opptreden var påskespill på påskefestgudstjeneste etter påsken. Øvelsene gikk derfor til å lære seg sang og dans – og noen skulle øve ekstra på replikker. Hvert år samles vi en helg for å øve på sanger og skuespill og her får våre eldste barn overnatte i kirken – det var stas!

Våren er kommet og vi fikk endelig vært med på opptreden på familiedag på Kirkevoll skole 1. mai. Her sang vi noen sanger og barna fikk leke og kose seg resten av dagen!

Siste innspurt av semesteret hadde noen vanlige øvinger frem til vi hadde opptreden på eldresenter – til stor glede for de eldre. Her fra øving med grønn og gul gruppe:

Og plutselig var det sommeravslutning og tid for å si god sommer – hvert fall til noen. De eldste i koret – 8-12 åringene avsluttet semesteret med en helg i Stavanger. Vi dro med danskebåten nedover fredag – en lang, men gøy reisemåte! Lørdag var vi med på en korfestival med flere kor fra Stavanger – det var kjekt! Mange fikk nye venner, og vi fikk se en kjempeflott konsert lørdag kveld! Turen ble avsluttet med tur i Kongeparken om søndagen – i strålende sol koste vi oss med karuseller og alt som Kongeparken har å by på!

Det var konsert på båten – god underholdning etter flere timer på båt!

Vi spiste taco når vi kom frem til Stavanger!

Lek, øving og konsert lørdag:

Klar for Kongeparken!

Vi gleder oss til oppstart igjen i august. Torsdag 17. august har vi første øvelse. God sommer!

God jul!

Nok et korsemester er tilbakelagt, og vi har hatt et innholdsrikt semester med de flotte barna i koret! Vi startet med gudstjeneste for store og små i september, før vi ga fokus til det å være en god venn inn mot barnemix i oktober.

Da høstferien var tilbakelagt var det tid for å begynne å øve på julesangene våre. Vi har fått vist dem frem ved flere anledninger: på Nesttun og Lagunen, på kirkens egne julemesse og barnekorets egne adventskonsert hvor vi samlet inn penger til Barnas stasjon i regi av Blå Kors.

Da desember var kommet kunne vi endelig samles til julekonsert med Cantus og Skjold Nesttun Janitsjar uten smittevern og kohorter. Det ble en fin og stemningsfull opplevelse for store og små! Samme dag hadde vi også konsert for de eldre på Siljuslåtten sykehjem – noe både vi og de eldre satt pris på i inngangen til advent og jul.

Vi er ekstra takknemlig for medlemsveksten vår denne høsten, vi har vært heldige å ta imot mange nye sangglade barn, og vi har enda plass til flere!

Nå venter julemat og kos med familie og venner, før vi tar fatt på nytt semester 12. januar! God jul og godt nyttår fra oss i Søråshøgda barnekor!

Vervedag og trampolinepark!

Lørdag 5. november tok vi med oss barna på en verveturne hvor vi sang på to av våre lokale kjøpesentre: Nesttun og Lagunen! Målet var å vise at det er gøy å synge i kor! Vi delte også ut flyers til de som hørte på, for vi har plass til flere sangglade barn i koret! Dagen ble avsluttet med hopping og pizza på Rush hvor både store og små koste seg på trampoliner, i skliene og klatrevegg!