Søråshøgda barnekor

Søråshøgda barnekor -

Kortur til Nederland

Fra torsdag til søndag forrige uke var noen av jentene fra rød gruppe på kortur til Nederland! Vi var på kanalbåt i Amsterdam, besøkte blomsterparken Keukenhof, sang i Sjømannskirken i Rotterdam, og tok en tur med pannekakebåten.

Tusen takk til Fana Sparebank for støtten!

Her er noen blinkskudd fra turen;

Tur til London!

IMG_0883
I pinsehelgen var de eldste i koret på tur til London for tredje gang! Denne gangen var vi 22 barn og 21 voksne. Fredag ettermiddag var det avreise fra Flesland, og vi var fremme på Palmers Lodge Hillspring ca. kl. 23.

Lørdag var det tidlig opp til frokost og matpakkesmøring. Først skulle vi på omvisning i London og på Themsen med Duck Tour, en buss som kan gjøres om til båt. Så sang vi litt foran London Eye, før alle gikk litt hver for seg og ruslet litt i det nydelige sommerværet.  Så måtte vi tilbake til hotellet for å pynte oss til middag og musikal.

IMG_0888

IMG_0942

Middagen spiste vi på en flott restaurant.  Men selv om stolene var gode og servitørene gjorde sitt beste, kostet maten mer enn den smakte…

Musikalen «Lion King» var en fantastisk opplevelse både for store og små!

IMG_0661

Søndag skulle vi synge for noen eldre på et dagsenter rett ved siden av hotellet, Knightleas Court. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men vi hadde snakket med hyggelige John som forsikret oss om at vi var velkomne! Da vi kom bort, var det bare 3 beboere som var våkne, men John løp rundt og vekket flere, så til slutt var vi ca. 30 tilhørere (inkludert Søråshøgda-foreldre). Stemningen var på topp helt fra begynnelsen. Eliane var flink å fortelle om koret og sangene, noe de eldre satte stor pris på! Vi sang i nesten 1 time, og da hadde vi sunget absolutt alt vi hadde av sanger. Etterpå pratet vi litt med de eldre, og barna fikk sjokolade og leskedrikk. Det ble en uforglemmelig konsert! 

Så dro vi til Green Park og spiste lunsj og ruslet bort og kikket på Buckingham Palace. Så var det Madame Tussauds som sto på programmet. Kvelden ble avsluttet med deilig pizza på Soho Pizzaria, der vi har vært med koret 2 ganger før. Vi var like fornøyd både med mat, pris og service denne gangen også.

IMG_0996

Mandagen var det bare å pakke sakene før vi hadde noen timer til å gjøre hva vi ville i London. Noen tok 2-etg. buss, noen ruslet litt rundt og slappet av, og noen shoppet litt. Det var mange som kom hjem med nye Toms-sko…

Vi dro til flyplassen i god tid, så da hadde vi litt tid til å spise og snope litt før flyet gikk.

Vi landet på Flesland kl. 23.30, så det var noen trøtte kropper som kom på skole og jobb dagen derpå. Men det var det verdt; alle var enige om at det hadde vært en kjempefin tur! Så nå er det bare til å mobilisere en ny komite slik at vi får til en ny tur i 2015!

Takk til alle som var med!

Hilsen komiteen v/ Anita, Lena, Reidun og Gro.

IMG_1021

Tur til London

London_samlebilde_500x300.jpg

Søråshøgda barnekor fikk en flott helg i London i Pinsen. 30 av de eldste barna i koret og 16 voksne møtte spente og forventningsfylte på Flesland på fredag ettermiddag. I 3 dager skulle vi få oppleve noe av det London har å by på. Og vi fikk med oss mye!

På lørdag begynte vi med en sigtseeing tur i buss som tok oss omkring til kjente steder. Bussen vår var litt spesiell, for den kunne også brukes som båt. Dermed trillet den ned bredden av Themsen og vi fikk en båttur på elven under broer og forbi Parlamentet.

På ettermiddagen ble vi tatt inn i en verden av musikk og dans og humor i musikalen Mamma Mia. Og så avsluttet vi dagen med pizza i Soho.

Søndag var det konfirmasjonsgudstjeneste i sjømannskirken i London, og der fikk vi synge for de Norske konfirmantene og gjestene deres.

Om ettermiddagen kunne vi hilse på alle verdens kjendiser. De var riktignok laget i voks men livaktige var de.

Kvelden ble avsluttet på en resturant som heter Giraffe med hyggelige kelnere. Det er litt av en utfordring når 46 gjester kommer stupende inn. Vi hadde forhåndsbestilt det vi ville ha, men det er en utfordring for oss å huske hva vi har bestilt. Så må jo kelnerne finne ut hvem som var Karie eller Solveig, og hva når vi har 2 som heter Nora og 2 Kristin? Da var det godt at lederne våre hadde orden både på hva vi hadde bestilt og hvem vi var….På Giraffe var det lagt til rette for at barna kunne bevege seg litt og vi takket for oss med noen norske kanon-sanger og noe fra Mamma Mia.

Mandag var alle butikker åpne. Da var vi i Oxford street og på Hamleys og så på og handlet klær, leker og all slags duppe-ditter.

Barna hadde omsorg for hverandre på tvers av alder. Og på kjedelige etapper som f.eks undergrunnen kunne de underholde seg selv og andre med sang og sangleker.

Det var noen blide barn og voksne, fulle av inntrykk, som landet på Flesland kl 23.15 på mandag kveld..

Reidun Duun

Tur til Oslo 30. mai – 1. juni 2008

Kortur-Oslo-2008-b450.jpg
Fredag var det avreise. Noen sto opp kl 6 for å ta fly kl. 8, men de fleste reiste kl. 17 fra Flesland. Da vi landet på Rygge var deilig syden-varme det første vi møtte, og den hadde vi med oss hele helgen.Da vi kom til Holmlia kirke fikk vi en flott mottakelse av June, Hans Olav og HobaMax som hadde laget kanapeer til oss! Etter at vi hadde fått i oss deilige fiskeburgere, var det tid for øving. Så lekte vi litt ute før vi tok kvelden.
Lørdag var det tidlig opp til frokost og matpakkesmøring før vi dro inn til Oslo. Først var vi i Vigelandsparken, så var det omvisning på NRK. Om ettermiddagen deltok vi på Holmlia-dagene, der vi sang 3 sanger sammen med HobaMax. Så ble HobaMax-jentene med oss til overnatting i kirken. Der grillet vi, øvde og lekte litt før det store godtebordet m/underholdning. Til sist hadde Kristine og June en koselig skumringsstund i kirkerommet. Det ble en fin stund, og vi fikk lære en helt ny god natt-sang som June hadde laget. Etter det var det deilig å få legge seg.
Søndag måtte alle tidlig opp for å pakke, for vi skulle til Tusenfryd rett etter Gudstjenesten. Det var en flott Gudstjeneste der vi sang sammen med HobaMax. Så var det rett i buss til Tusenfryd. Der delte vi oss inn i grupper og så var det fritt frem for det vi ville være med på, her var det noe for alle! Til slutt samlet vi oss i badeland, og det var deilig å få kjøle seg ned litt. Så dro vi tilbake til Rygge, og det ble sein kveld før vi var hjemme. Det var nok en trøtt gjeng som ankom Flesland, men alle hadde hatt en kjempefin tur, og alt hadde gått fint!
Tusen takk til alle for en kjempefin tur, til alle de greie barna som var med, alle foreldre og ledere, og spesielt til komiteen Reidun og Kristin for et flott opplegg!

Kjempefin kortur!!

04a-Kortur1.jpg

Søndag 21. mai 2008 var hele koret med familier invitert til å dra på kor-tur. Vi var påmeldt ca. 50 barn og det var bra fremmøte. Først sang vi på Gudstjenesten i Ådland kyrkje i Samnanger, deretter dro vi videre til Kvamseter på Kvamskogen. Der koste vi oss resten av dagen med grilling, naturløype, utlodning, kaffi og kaker. Været ble fint og Kvamseter var et ypperlig sted og være på kor-tur. De flinke lederne våre fikk en liten påskjønnelse, og en ekstra takk takk til June, Turid Beate og Eistein som nå slutter. Tusen takk til tur-komiteen for kjempeinnsats!

Tur til Oslo

11-Opptreden_Tusenfryd_b450.jpg

Tusen takk for en kjempefin tur til alle barn og foreldre som var med på korturen til Oslo. Her er et bilde fra korets opptreden i Tusenfryd. Dere kan også se en liten video-snutt fra opptreden i kirken på søndag, ved å klikke her.